tisdag 2 december 2008

mat

Vi älskar mat och dryck. Man kan kalla det en passion, en livsstil. Det börjar utkristallisera sig två läger, där Karin och Linda hävdar sötebrödets överlägsenhet, medan jag och Emmanuel framhärdar i salt och fett. Lindas spetskompetens är alfajores, jag tror det kommer en bäst i test snart. Igår hettade det till mellan Karin och mig angående bröd, endera dagen blir vi tvugna att göra upp.

Imorrn ska vi bjuda Borstis på middag, det är svårt att bestämma meny. the Borst påstår att han äter annat än kött med kött, vi får se. Till helgen får vi åka med hans bil till Mar del Plata där han ska tävla i squash, det kunde vara kul om det slutar vara så kallt.

Nu ska vi åka till Palermo och äta biodynamiskt odlad quinoa och dricka Bellinis

1 kommentar:

  1. alfajor: byggd av två eller tre mjukare kakor, däremellan dulce de leche (for sure!) och annat klegg. finns på bagerier och mataffärer, då av märken som cadbury och andra storheter.

    det gäller att hitta den perfekta konsistensen och saftighet. alfas är i regel inte så saftiga som man skulle önska.

    bäst: oreo-alfajor
    samt alfajor med browniesmak
    de alfajores som vi fick på bussen från uruguay var trevliga. bagerialfajor med glasyr. utan sin glasyr kan bagerialfajores ge ett mycket blekt intryck. typ beige

    sämst: alfajor de punta del este. mycket torr

    annars har jag haft ett kärt återseende med medialunas. jag vet inte varför de är så överlägsna andra croissanter. det är något med sötman. karin har nu köpt en sötebrödsreceptbok på tunnelbanan, dags att fördjupa sig i medialunas magiska lyster.

    i övrigt lämnar småkakorna mer att önska. de är ingen smaksensation, vilket också är ett trademark för den argentinska matkulturen. köttet sägs smälta i munnen, annars råder en fejk-italienskinfluerad kokkonst. det dignar inte direkt av vegetariska alternativ.
    varje dag glädjs jag åt vårt kök!

    SvaraRadera