Stek en hackad gul lok tillsammans med sa mycket hackad vitlok att andra tycker du overdriver i sa mycket olivolja att andra tycker du overdriver.
Tillsatt sa mycket blandade ortkryddor (Rosmarin, Timjan, Persilja, kanske nat annat) att andra tycker du overdriver. Och kanske lite rodpeppar ocksa.
Nar loken mjuknat haller du i en hel tub tomatpuré som skall stekas en stund (har kan det behovas att man haller pa en liten skvatt olivolja till om man vill fa den riktigt mustiga goda sasen).
Hall sedan i de gronsaker du vill ha och sa mycket rott vin att andra tycker du overdriver. Sedan salt i den vanliga mangden, dvs andra och overdrift och det dar. Lite svartpeppar och nat sott (ketchup, socker). Lat koka i ca 20-30 min
Om du vill ha fardigkokta baljvaxter i lagger du till dem nu pa slutet.
Fardigt att servera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oh I love! Mycket fint Manne. Jag uppskattar dessa tips något enormt även om de officiellt sett var riktade åt linda. Själv har jag bara ätit risgrynsgröt i plastkorv sedan jag kom hem. Kanske applicerar jag tipsen på morgondagens grötkorv, vad tror du? Kram!
SvaraRaderatack manne! vad gulligt, jag blev lite rörd när jag såg inlägget. tänk om detta kan bli den där underbara linsgrytan som du gjorde som jag inte kunde sluta äta? det vore ju fantastiskt!
SvaraRaderaförutom den är jag mycket sugen på den där fina salsan som gjordes, jenny jag tror att du var chef för den. sista kvällen-salsan?
kanske borde ni starta en riktig matblogg? med bilder och recept, samt pissa-upplevelser? den senaste tiden har jag fascinerats av veganvrak.blogspot.com
inläggen bara ramlar in, olika veganrecept. vilken fröjd att vara dennes sambo!
Salsa Borstis Royal:
SvaraRadera(porcion personal)
1 paprika, 1 rödlök, 1 tomat, 1/2 gurka
ett rejält fång färsk koriander
saften från 2 citroner, olivolja, salt, chilipeppar. vitlök.
Hacka tomat, gurka och paprika i lika små bitar. Kärna ur tomaten och gurkan så det inte blir så blaskigt. finhacka rödlök och koriander. Häll på citronsaft, olja o kryddor. pressa i kanske 2 vitlöksklyft, rör om ordentligt och låt det stå ett tag, typ 20 min och götta ihop. Smaka av det precis innan du ska äta och kolla om det ev. behövs mer av kanske vitlök eller citron.
Servera salsan till vitlöksstekta svarta bönor, stekpannetortillas, nachos, guaca och quornfärssås så kan ni leka avslutningsfest! karin kan showa m toapapper, du kan ha löv i håret
Gott nytt år! Lycka till med energinivåerna, "läckorna" etc.!
SvaraRaderabra idé jenny! tål att tänaks på. jag kommer dock aldrig bli lika stilig som borst
SvaraRadera/lindo
jag gjorde en supersmarrig vegolasagne med mannes instruktioner i bakhuvudet igår. supersmarrig! tack!
SvaraRaderamanne! hurra och greattis min vän. måtte gudarna vara med dig även detta år.
SvaraRadera